tècniques de preparació

Abans de començar la sessió, Usui recomenava dedicar un temps a la preparació a través d'una sèrie de tècniques. En funció del temps que tinguem podem seguir-les totes o triar les que ens siguin més útils en un moment determinat.

 

Espai

Procura que la decoració i la il·luminació de la sala siguin neutres. Les espelmes i l’encens ajuden a netejar i harmonitzar l’ambient. Alguns tipus de música contribueixen a afluixar les tensions i a entrar en meditació. Desconnecta els telèfons i qualsevol altre font d’interferència. Si has d’aplicar el reiki a una altra persona, l’ideal és que la persona receptora estigui ben estirada. El més important és que la columna vertebral del receptor estigui ben recta.

 

Higiene

Com en qualsevol altra tipus de teràpia, abans de la sessió renta't les mans amb aigua i sabó i vesteix-te amb roba neta i cómoda, preferiblement de cotó o fibres naturals. Posa molta atenció a l'estat de neteja de l’espai on vagis a practicar.

 

Neteja energètica

Usui recomenava fer una petita meditació abans de començar una sessió per tal d’eliminar negativitats:

Posa't de peu amb els genolls lleugerament flexionats i les cames separades a l’alçada dels malucs. Porta la mà dreta a l’espatlla esquerra i la fas baixar fent una diagonal cap a la dreta. Fes el mateix amb la mà esquerra. Repeteix el procés tres vegades. A continuació, porta la mà dreta a l’espatlla esquerra i la fas baixar ràpidament per la part exterior del braç esquerra, fins el canell i els dits de la mà, que estan molt estirats. Fes el mateix amb la mà esquerra. Repeteix tres vegades. Tanca amb un agraïment.

 

Respiració amb visualització

Es tracta d’un exercici per a purificar els centres vinculats a la respiració. L’exercici ajuda a activar els canals i a percebre millor el flux d’energia:

Seu còmodament amb les mans sobre la falda i els palmells cap a amunt. Inspira llarga i profundament pel nas i visualitza una esfera blanca d’energia sobre el chakra corona. Centra't en el hara, el punt que hi ha tres dits sota el melic i retens la respiració i l’energia de 3 a 4 segons. Observa que l’energia s’expandeix i irradia totes les cèlules del cos. Quan exhales visulitzes que l’aire surt pels palmells de les mans i les plantes dels peus, per tots els dits. Practica durant uns 10 minuts i centra l’atenció en el ritme de la respiració i les retencions.

 

Meditació

Després d'aquesta petita neteja energètica, Usui proposa una meditació per deixar de banda el “jo” i preparar la ment per a la sessió:

Comença a deixar passar els pensaments que et venen a la ment. Observa'ls sense implicar-t'hi. Deixa que passin i prepara't per la sessió. Pots meditar en els cinc principis del reiki o en altres valors o símbols.

 

Intenció

Mentalment o en veu alta, expressa la intenció que guiarà la sessió. Aquesta intenció no ha de contenir cap terme negatiu. També pots “dirigir” l’energia demanant llum, amor, claredat, coneixement o prosperitat, per exemple. per a la persona que reb el tractament o per a tots els éssers.

 

Aplicació sobre el melic per relaxar

Aquesta tècnica serveix per relaxar la persona receptora abans de la sessió, ja que actua sobre la zona del chakra abdominal, centre de les emocions bàsiques, del subconscient. El melic ens connecta a la vegada amb el nostre origen i amb el món exterior.

Situa la mà a uns 5 cm. del melic de la persona receptora i dirigeix l’energia cap a l’interior del cos. En l’autotractament, pots posar el dit dintre el melic i observar les pulsacions que s'hi senten. Mantens uns 3 minuts.

 

Escànner de la línea de dolor

Amb aquesta tècnica s'estableix un primer contacte entre el cos subtil del receptor i el del transmissor. A més, l’escànner ens indica els punts on podem trobar fuites o bloquejos d’energia.

Situa la mà esquerra (la mà no dominant) a uns 30 cms per sobre del chakra corona de la persona receptora i l’a vas baixant poc a poc, fins que notis un canvi de densitat que t'indica que has connectat amb el cos subtil de la persona. A continuació, molt lentament, fes lliscar la mà sobre aquesta línea des del cap fins els peus i observa els canvis que es produeixen: quines zones generen més escalfor, en quines zones la mà ha baixat o ha pujat respecte la línea, etc. Aquestes són les zones que hauràs de treballar més en la sessió. Repeteix l’escànner tres vegades.

 

Desintoxicació a través del hara

Aquesta pràctica és especialment recomenable en casos de tractaments amb fàrmacs, exposició a substàncies tòxiques o problemes de pell.

Situa la mà esquerra sobre el sisè chakra i la mà dreta sobre el hara, tres dits per sota del melic. Mantens durant dos o tres minuts. Si la persona està estirada, passa la mà esquerra al costat de la dreta, si treballes de peu, passa la mà esquerra a l’esquena, a l’alçada del hara i l'hi mantens dos o tres minuts més. Aquesta tècnica accelera l’eliminació de toxines de l’organisme i pot aplicar-se de 3 a 30 minuts.