tècniques reiki tradicional japonès

Aquestes tècniques s'ensenyen en els sistemes derivats del sistema Usui inicial i actualment es practiquen al Japó.

 

Una alenada de reiki

Usui ensenyava aquesta tècnica en el primer nivell de reiki. Tot i que el reiki es transmet a través de tot el cos, podem canalitzar-lo més intensament a través de les mans, els ulls i l’alè.

Els efectes d’aquesta tècnica són refrescants i calmants, i permet disoldre bloquejos per afavorir la circulació de l’energia. Per tal que la tècnica sigui efectiva, el practicant ha de tenir una cura especial de les seves vies respiratòries i de la seva higiene bucal.

Tot i que aquesta tècnica es pot utilitzar en qualsevol moment, es recomenable practicar-la desprès de la preparació i de l’escànner de la línia de dolor.

Inspira aire fresc pel nas. Les foses nasals filtren, escalfen i humidifiquen l’aire abans que aquest penetri en les vies respiratòries. Recorda que les foses nasals estan estretament relacionades amb els canals energètics ida i pingala, per on absorbim el prana cap el nostre camp energètic. Visualitza com l’aire que inspires penetra pel chakra corona i baixa fins el hara (3 dits sota el melic). Retens la respiració. Poses els llavis com si xiulessis i bufes amb força sobre la zona afectada, com si volessis apagar una espelma imaginària.Repeteix el procés les vegades que sigui necessari. Observaràs que la respiració i les mans es van escalfant.

 

Una mirada lluminosa

Es diu que els ulls són “les finestres de l’ànima”, que poden expressar estats d’ànim. Moltes cultures reconeixen l’energia de la mirada amb expressions com “mirar malament”, "fer mal d’ull” o “estar mal vist”. Establim contacte amb els altres a través de la mirada i evitem el contacte visual quan percebem ràbia o amenaça. És evident, doncs, que a través de la mirada establim una interacció a nivell subtil.

Abans d'utilitzar aquesta tècnica, és important que et preparis seguint el suggeriments indicats anteriorment. A continuació, pots fer l’escànner de la línia de dolor, pots basar-te en la informació que et doni el receptor o pots treballar amb la teva intuició:

Dirigeix la mirada cap a la zona a tractar. Cal que la mirada estigui relaxada, no has d’intentar fixar-la ni forçar-la, més aviat “mira sense mirar” i deixa que les imatges vinguin. Mantens el temps que creguis necessari. Amb la pràctica pots arribar a generar una “visió interna” de la zona tractada.

 

Purificació de la sang

Les dues tècniques que descrivim a continuació estimulen la renovació de la sang, és a dir, la purifiquen o en milloren la qualitat. Algunes recerques orientades a mesurar el camp energètic humà estableixen que el cor i la sang són els elements que irradien energia amb més intensitat. Potser aquest ha estat un dels motius pels quals moltes cultures han utilitzat els símbols del cor i la sang des de l’antiguitat.

La sang és l’únic teixit líquid de cos, un teixit conjuntiu o connectiu que manté lligats els altres teixits de l’organisme. La sang actua com un sistema líquid de transport de les cèl·lules. Atès que la sang és líquida, les seves cèl·lules no estan agrupades i estructurades com en el cas dels músculs, sinó que estan disperses en el plasma sanguini i són independents entre elles.

 

Purificació total de la sang

La sessió té una durada aproximada de 30 minuts i és molt efectiva en el cas de persones grans i malats que no poden aixecar-se del llit. Cal aplicar la tècnica de manera continuada durant un periode que oscil·la entre dues setmanes i tres mesos.

Aplica les mans al cap de la persona i cobreix temporals, occipital, medul·la i part superior del cap. A continuació passa als pulmons, el cor, l’estòmac i els intestins. Baixa des de les espalles fins la punta dels dits de la mà treballant cada braç, per separat, vàries vegades. Baixa des de l’inici de les cuixes fins la punta dels dits dels peus treballant cada cama per separat vàries vegades.

 

Renovació de la sang

Amb aquesta tècnica s’estimula la renovació de la sang del receptor per millorar-ne la qualitat. Es recomenable fer la sessió després de prendre un bany i està més inidicada per als nens.

Treballem l’esquena amb les mans, de dalt abaix, entre deu i quinze vegades. Partim de la columna vertebral i anem cap els costats esquerra i dret. Cal repetir el moviment de deu a quinze vegades retenint la respiració. Treballem la columna vertebral des de la nuca fins el sacre amb la mà dominant. Utilitzem els dits índex i mitjà fent una pressió mitjana als costats de la columna. El moviment és una barreja de pressió i allisament. Per finalitzar, pressionem amb força els dits sobre el cos del receptor, sense produir dolor.