tècniques usui-tibetà

Generalment, en el sistema Usui-Tibetà s'ensenyen les posicions de les mans per a l'autotractament, l'aplicació a altres persones i el restabliment de l'equilibri dels chakras. És important que les mans estiguin relaxades, que hi hagi una mínima separació entre les mans i els punts a tractar. El cos també ha d'estar relaxat i la columna vertebral ben dreta.

Tot i que, inicialment, és recomanable seguir aquests suggeriments, amb el temps i l’experiència, el practicant va desenvolupant la seva pròpia intuició.

En el primer nivell, el temps recomenat per a treballar cada punt és de 3 minuts.

 

Autotractament

L’autotractament és molt important ja que ens permet anar experimentant amb la circulació de l’energia i anar activant els canals. La pràctica continuada d'aquesta tècnica ens ajuda a eliminar bloquejos i a purificar el cos subtil.

Punts a treballar:

• zona del cap: ulls, orelles, occipital i gola.
• zona frontal: tòrax, diafragma, abdomen i pubis.
• esquena: espatlles, omòplats, costelles i còccix
• peus: part superior i plantes

 

Aplicació a altres persones

En el moment de treballar amb altres persones, és molt important que no es trenqui el flux d’energia que s'estableix entre la persona que transmet i la que rep. Per això, sempre hem de tenir una mà en contacte amb la persona receptora i els moviments han de ser molt suaus i fluïds. La persona receptora està totalment vestida i, fins i tot, és recomenable tapar-la amb una manta o una tovallola, ja que durant la sessió, la relaxació fa que la temperatura coporal baixi.

Punts a treballar:

• zona del cap: ulls, orelles, occipital i gola
• zona frontal: tòrax, diafragma, abdomen
• cames frontal: malucs, genolls, turmells, ponts dels peus
• cames posterior: plantes dels peus, bessons, genolls i malucs
• esquena: sacre, lumbars, dorsals i cervicals
• tancament: mà dreta al còccix i mà esquerra sobre la 7ª cervical (2-3 minuts)


Restablir l'equilibri dels chakras

La tècnica per a restablir l’equilibri dels chakras és molt útil quan no hi ha temps per fer a una sessió completa. La persona receptora pot estar de peu o asseguda en una cadira.

Apliquem reiki amb les dues mans al chakra corona i anem baixant per la columna vertebral amb cura de cobrir la part anterior i la part posterior de cada chakra fins arribar al chakra arrel, on irradiem energia a una distància de 5 cms.

Mantenim les mans tres minuts a cada chakra

 

Tancament de la sessió

Per tancar la sessió ens freguem les mans amb força. Tornem a fer la neteja energètica que hem fet al principi per desconnectar totalment del receptor i ens rentem les mans amb aigua i sabó.