meditacions amb els símbols

Inicialment, per familiaritzar-nos amb el símbols, podem fer senzilles meditacions visualitzant-ne el traçat i les seves qualitats. És recomenable dedicar una setmana a cada símbol abans d'incoporar-los a les sessions de pràctica.

A continuació, et proposem unes meditacions d'inspiració clarament budista que et poden ajudar a anar-te familiaritzant amb els símbols i incorporar-ne les seves qualitats.

Abans de començar, segueix algunes de les tècniques de preparació.

 

Comunica't amb el símbol

Relaxa't i seu en la postura de meditació. Observa la teva respiració, lenta i profunda, i deixa que els pensaments vagin passant. Ara que el teu cos està immòbil i la teva ment s'ha asserenat, projecta davant teu el símbol que vulguis i en repeteixes el nom tres vegades. Deixa que el símbol comenci a irradiar la seva energia cap a tu, sent la seva presència davant teu. Ara que has establert contacte amb el símbol, visualitza un feix de llum que va des del teu chakra del cor fins el símbol. Inspira i observa com absorbeixes les qualitats del símbol. Exhala i visualitza com li tornes llum al símbol. A mesura que inspires i absorbeixes energia, el teu chakra del cor es va omplint de llum i aquesta llum va inundant tot el teu cos físic, tot el teu cos subtil... fins que resplandeixes i cada cèl·lula del teu cos vibra amb l'energia del símbol.

 

Absorbeix l’energía del símbol

Relaxa't i seu en la postura de meditació. Observa la teva respiració, lenta i profunda, i deixa que els pensaments vagin passant. Ara que el teu cos està immòbil i la teva ment s'ha asserenat, porta les mans sobre les cuixes, amb els palmells mirant cap amunt. Visualitza l'energia que brota de les teves mans i va formant dues esferes de llum, una sobre cada mà. Projecta el símbol que vulguis treballar dins de cada esfera i repeteix-ne el nom tres vegades. Observa que ara que hi has insertat el símbol, les esferes brillen més intensament. Inspira i absorbeix les qualitats del símbol. Exhala i envia llum a l'esfera. Continua fins que t'hagis impregnat totalment amb les qualitats del símbol. Per anar desfent la visualització, porta les dues esferes al chakra del cor i observa com s'hi absorbeixen.

 

Estimula el hara amb el símbol

Relaxa't i seu en la postura de meditació. Observa la teva respiració, lenta i profunda, i deixa que els pensaments vagin passant. Ara que el teu cos està immòbil i la teva ment s'ha asserenat, genera una esfera d'energia entre les mans i observa durant uns instants l'energia que s'acumula a les teves mans. Projecta un símbol dins l'esfera i en repeteixes el nom tres vegades. Pren consciència del teu hara, uns tres dits sota el melic a la part interna de l'abdomen. Projecta el símbol sobre el hara. Inspira, separa una mica les mans i visualitzes com l'esfera i el hara es van fent més grans. Quan exhales, tot torna a la seva mida original. Continua durant uns minuts per a estimular el hara.

 

Fusiona't amb el símbol

Relaxa't i seu en la postura de meditació. Observa la teva respiració, lenta i profunda, i deixa que els pensaments vagin passant. Ara que el teu cos està immòbil i la teva ment s'ha asserenat, pren consciència del teu canal central i connecta't a la terra. Projecta el símbol que vulguis treballar davant teu i en repeteixes el nom tres vegades. Visualitza el símbol sobre el teu cap, veus com comença a dividir-se en mil·lers de símbols diminuts que comencen a entrar pel teu canal central. Fes un recorregut mental pel teu cos, des de la part superior del cap fins les puntes dels peus i visualitza mil·lers i mil·lers de símbols microscòpics que van arribant fins l'última cèl·lula del teu cos y van inundan-te de llum. Ara que tot el teu cos resplandeix, ordena que tots aquells símbols diminuts i dispersos es tornin a reunir. Observa com es reuneixen i formen un gran símbol. Observa com et transformes en un gran símbol. Continua amb la meditació l'estona que creguis necessària.