tècniques reiki tradicional japonès

Aquestes tècniques s'ensenyen en els sistemes derivats del sistema Usui inicial i actualment es practiquen al Japó.

 

Autopurificació

Es tracta d'un conjunt de tècniques orientades a l'autopurificació i a l'elevació del nivell vibracional del practicant. Es recomanable la pràctica d'aquestes tècniques dues vegades al dia, al matí i a la nit. La postura ideal per aquesta pràctica s'anomena seiza -seu sobre els talons amb els genolls flexionats i la columna vertebral ben recta. Si aquesta postura causa tensions, pots fer la pràctica de peu, en una cadira o amb les cames creuades.

Per practicar aquesta tècnica segueix els passos següents:

Neteja energètica: Porta la mà dreta a l'espatlla esquerra i la fas baixar en diagonal cap a la dreta. Fes el mateix amb la mà esquerra. Repeteix el procés tres vegades. A continuació, porta la mà dreta a l'espatlla esquerra i la fas baixar ràpidament per la part exterior del braç esquerra, el canell i els dits de la mà, que estan molt estirats. Fes el mateix amb la mà esquerra. Repeteix tres vegades.

Concentració: Tanca els ulls i concentra't en el hara. Col·loca les mans sobre la zona abdominal amb els palmells mirant cap amunt.

Purificació: Inspira llarga i profundament pel nas i visualitza una esfera blanca d'energia sobre el chakra corona. Porta l'energia al hara i retens l'alè i l'energia de 3 a 4 segons. Observa com l'energia s'expandeix i irradia totes les cèl·lules del cos. Quan exhales visualitzes que surt pels palmells de les mans, les plantes dels peus i tots els dits. Practica durant uns 10 minuts i centra l'atenció en el ritme de la respiració -lenta i profunda- i en les retencions.

Meditació en els cinc principis del reiki.

Expressa mentalment la teva intenció.

Porta les mans sobre el hara. Imagina que l'energia de la zona s'enforteix des de les puntes dels dits. Aquesta pràctica desenvolupa la intuïció i la receptivitat. Visualitza que respires amb els palmells de les mans. Aquesta pràctica contribueix a expandir la consciència.

Acaba dedicant l'energia acumulada en la sessió a tots els éssers conscients.

 

Estimulació per fricció o massatge

Amb aquesta tècnica s'estimula la zona de l'aplicació amb la fricció o el massatge amb les mans, que es mouen de manera que l'energia penetri en el receptor a través de les mans.

S'utilitza principalment a la part superior i inferior dels omòplats, als costats del cos amb moviments de dalt a baix, (mai d'abaix a dalt), als costats de la columna, als braços (des de les espatlles fins a la punta dels dits).

En cas que hi hagi ferides obertes o infeccions, posa les mans a uns deu centímetres de la zona a tractar, sense fer massatge.

 

Tractament per percussió

Amb aquesta tècnica s'estimulen les zones paralitzades o adormides, les cèl·lules es tornen més receptives i s'afavoreix una millor absorció de l'energia. Es tracta una tècnica molt adient en casos d'atròfies o bloquejos musculars.

Hi ha dues variants: amb les mans lleugerament còncaves o amb els punys tancats (aquesta última s'utilitza especialment a la zona dels glutis). La tècnica consisteix a colpejar suaument la zona amb les dues mans visualitzant la penetració profunda de l'energia. La sensació física resultant és de relaxació muscular i lleugeresa.

No es recomana utilitzar aquesta tècnica en casos de osteoporosi, hemorràgies, neoplàsies toràciques, fractura de costelles, zones de dolor, emfisemes subcutanis, dispnea orgànica o inorgànica, cicatrius o cirurgies recents.

 

Pressió amb la punta dels dits

Amb aquesta tècnica apliquem l'energia pressionant la zona a tractar amb les puntes dels dits. S'utilitza principalment en zones d'estancament de l'energia o de dolor físic. És habitual utilitzar les puntes dels polzes per pressionar les zones on s'ha produït un estancament de l'energia o on hi ha molta tensió muscular, como ara el trapezi.

No utilitzis aquesta tècnica sobre els globus oculars o en cremades, fractures, ferides obertes, contusions, cicatrius i excoriacions.

En alguns casos, enlloc de bloqueig energètic ens trobem una deficiència del flux energètic i, enlloc de pressionar per dispersar l'energia, hem de tonificar o energitzar la zona. Usui recomanava la utilització d'un mudra especial. Amb una mà, amb tots els dits junts apuntant cap amunt, es capta l'energia i amb l'altra mà, es transmet el reiki. La mà emissora adopta un mudra molt potent, amb els dits anular, cor i polze units, i l'índex i el petit estirats en angle recte respecte els altres, de manera que l'energia és transmet d'una manera més intensa i precisa.

Cadascun dels dits està relacionat amb un dels cinc elements de la naturalesa i pot canalitzar, a través dels petits chakras de les puntes, les energies corresponents als elements. Així el polze està relacionat amb el foc, l'índex amb l'aire, el cor amb l'èter, l'anular amb la terra i el petit amb l'aigua. Aquesta correlació entre els cinc elements i els dits de les mans explica els diferents efectes dels mudras.

 

Canvis positius en la personalitat

Aquesta tècnica permet introduir canvis positius en la personalitat, els pensaments i els hàbits d'una persona a la vegada que en respecta la llibertat d'elecció i l'ajuda a desenvolupar una actitud més positiva davant les situacions més difícils. És necessari repetir vàries vegades fins que s'aconsegueix l'objectiu proposat.

Posa una mà sobre el chakra de l'entrecella i l'altra sobre la nuca i transmet reiki cap al subconscient. Utilitzar missatges mentals silenciosos cap el subconscient del receptor. Mantens durant uns 3 minuts.  Per finalitzar la sessió, retira la mà del chakra de l'entrecella i deixa les mans a la part posterior del cap, sense transmetre cap missatge.

Pots utilitzar aquesta tècnica com a autotractament o en una altra persona. En cas que l'utilitzis en una altra persona,  assegura't que el missatge correspon al que desitja el receptor. És recomanable transmetre missatges curts en diferents sessions.