tècniques usui-tibetà

La tècnica per excel·lència del segon nivell de reiki és el treball a distància, que podem incorporar a les tècniques de primer nivell per a intensificar-les i que, a mès, ens ofereix opcions cada vegada més creatives pel que fa a la circulació de l'energia.

Tot i que, inicialment, és recomanable seguir aquests suggeriments, amb el temps i l’experiència, el practicant va desenvolupant la seva pròpia intuició.

En cas que fem servir tècniques com l'autotractament o l'aplicació a altres persones, el temps recomenat per a treballar cada punt en el segon nivell és de 2 minuts. En canvi, si treballem a partir de visualitzacions, el temps total pot estar al voltant dels 30 minuts.

 

Treball a distància

La transmissió d'energia a distància no es un fenomen nou. Les cultures orientals l'han utilitzat des de l'antiguitat. A Occident, tot i que la cultura no afavoreix aquest concepte, també trobem nombrosos exemples, com ara les pregàries en les que es demana una gràcia per a una altra persona o, simplement, el fet d'encendre una espelma amb la intenció que una intervenció quirúrgica vagi bé.

Fes algunes de les tècniques de preparació i seu en la postura de meditació. Coloca les mans una sobre l'altra, com si estiguessis sostinguent una esfera entre els palmells. Les mans han d'estar relaxades, els palmells no es toquen. Activa la circulació de l'energia cap a les mans i genera la teva intenció. Quan comencis a notar que les mans s'escalfen, mentalment, traça Hon-Sha-Ze-Sho-Nen i mentre el visualtizes, repeteix tres vegades el mantra. A continuació, visualitza la persona o la situació amb les quals vols treballar i deixa fluir l'energia. Pots anar fent el mateix amb la resta de símbols si ho creus necessari. Per tancar, dedica tota l'energia acumulada amb aquesta pràctica a la persona, el col·lectiu o la situació que estàs treballant o, simplement, a tots els éssers conscients.

Dins el treball a distància podem trobar moltes variants, com utilitzar fotografies o algun altre tipus de suport físic com a substitut de la persona, el col·lectiu o la situació que hem de tractar. Creiem que la clau està en anar experimentant diferents opcions fins trobar la més ens ressoni.