antahkarana i hexagrama

Els símbols d'aquesta secció només s'utilitzen com a eines de meditació. Podem obtenir-ne alguna representació impresa per tal que estiguin presents en les nostres sessions de pràctica.

Suggerim començar amb alguna de les meditacions amb els símbols que proprosàvem en el segon nivell. A mesura que et vagis familiaritzant amb aquests símbols t'aniràs deixant guiar cada vegada més per la teva intuició.

 

antahkarana

Es diu que aquest antic símbol prové d'Índia i Tibet, tot i que, pel que sembla, també se n'han trobat versions a Amèrica. Els seus origens es perden en els temps i tradicionalment s’ha utilitzat per a la meditació i la sanació. 

Els seus tres braços representen els tres aspectes essencials de l'ésser: cos, ment i esperit. 

Ens ajuda a creuar el llindar, a desprendre'ns dels nostres condicionaments i a assolir la il·luminació.

 

 

 

 

 

hexagrama

L’estrella de sis puntes o hexagrama ha estat utilitzada per nombroses cultures amb finalitats molt diverses: des de talismà protector fins a símbol alquímic. Tot i que actualment s’identifica més amb el poble jueu, també l’han utilitzat l’islam, el cristianisme i l’hinduïsme.

L’hexagrama és una estrella de sis puntes formada per dos triangles equilàters entrellaçats. Aquests dos triangles simbolitzen dues forces oposades, entrellaçades i en equilibri. En un sentit més abstracte, el triangle que apunta cap amunt representa la força amb tendència a la transcendència (consciència, Shiva, yang, masculí, cel), mentre que el triangle que assenyala cap avall simbolitza la força que tendeix a manifestar-se (vida, Shakti, yin, femení,terra).

Aquest símbol també es coneix com Maguén David -l’escut de David- o com el Segell de Salomó. Diu la tradició que, amb aquest símbol, David vencia els seus enemics. La força del símbol rau en dos conceptes: totalitat i equilibri.