tècniques usui-tibetà

La tècnica principal del tercer nivell de reiki és la cirurgia del cos subtil, que completa les tècniques de primer i segon nivell. A més, l'ús de Dai-Ko-Myo intensifica i amplifica les qualitats de tots els altres símbols i de les tècniques que hem explorat fins ara. L'ordre recomanat per a les sessions consisteix en utilitzar, en primer lloc, Dai-Ko-Myo per a potenciar les qualitats de tots els símbols que utilitzarem a continuació. En segon lloc, Hon-Sha-Ze-Sho-Nen per activar el treball a distància, a continuació Sei-He-Ki per arribar a les causes profundes de la qüestió que volguem tractar i, finalment, Cho-Ku-Rei per aportar el màxim d'energia purificadora al nostre treball.

Tot i que, inicialment, és recomanable seguir aquests suggeriments, amb el temps i l’experiència, el practicant va desenvolupant la seva pròpia intuició.

En cas que fem servir tècniques com l'autotractament o l'aplicació a altres persones, el temps recomenat per a treballar cada punt en el tercer nivell és d'un minut. En canvi, si treballem a partir de visualitzacions, el temps total pot estar al voltant dels 30 minuts.

 

Cirurgia del cos subtil

Sovint els canals per on circula l'energia, els nadis, queden obstaculitzats i impedeixen que l'energia arribi als centres on ha d'arribar. Aquests bloquejos poden tenir moltes causes que desconeixem, des de causes emocionals o mentals fins a causes kàrmiques.La tècnica d'eliminació de bloquejos coneguda com a cirurgia del cos subtil és una eina molt potent que ens permet restablir la circulació de l'energia.

Demana a la persona receptora que descrigui el problema i el localitzi en el seu cos. Pots fer-li algunes preguntes: On situa el problema? Quina forma té? Quina percepció en té en aquests moments? De quin color és? Té so, olor, sabor? Quina textura té? Quan hagueu descrit el problema, demana-li permís per eliminar-lo.

Col·loca't darrera la persona i dibuixa o visualitza Dai-Ko-Myo sobre els palmells de les teves mans. Pica les mans tres vegades amb suavitat mentre repeteixes mentalment el nom del símbol -també tres vegades- i exhales amb força. Fas el mateix amb Cho-Ku-Rei.

Projecta sobre el teu cos un Cho-Ku-Rei, des del cap fins els peus. Visualitza un Cho-Ku-Rei en cadascun dels teus chakras i repeteix mentalment: "que aquest chakra s'obri a la llum".

Visualitza que els teus dits són de llum i els allargues fins que fan de 25 a 30 cm. Exhala amb força tres vegades sobre els dits i pica amb suavitat les mans amb els dits estirats. Projecta un Cho-Ku-Rei sobre les puntes de cadascun dels dits, repeteix-ne mentalment el nom 3 vegades i pica 3 vegades cada dit. Repeteix mentalment: "aquest símbol activa les meves mans de llum".

Projecta un Cho-Ku-Rei sobre el punt on s'ha localitzat el problema i visualitza que amb els dits vas xuclant el bloqueig i el vas enviant cap a un remolí de llum que visualitzes en un cantó de la sala. Simultàniament, exhales amb força amb els llavis parcialment tancats, com es descriu a l'apartat "Una alenada de reiki" dins les tècniques de primer nivell del reiki tradicional japonés. Repeteixes aquesta operació vàries vegades. Al llarg de la sessió pots utilitzar la resta de símbols de reiki.

Quan creguis que el bloqueig ha estat eliminat, aplica un Cho-Ku-Rei a la zona tractada per omplir de llum el buit que ha quedat després d'haber eliminat el bloqueig. Per tancar, fas un cop de mans sec a l'aire i desconnectes. Recull els teus dits de llum i bufa tres vegades. Replega l'energia.