gokai, els cinc principis

Només per avui...
...no et preocupis
...expressa el teu agraïment
...no et deixis endur per la ira
...mostra respecte cap els altres éssers vius
...sigues honest en el teu treball

 

Mikao Usui recomanava la meditació diària en aquests cinc principis per tal d’evitar i prevenir les malalties i els desequilibris en la circulació de l'energia. A continuació us suggerim algunes reflexions per guiar aquesta meditació.

 

“Només per avui...”

Podríem dir que aquesta afirmació és doble. D'una banda ens convida a renovar diàriament els nostres propòsits, la nostra motivació i, de l'altra, ens centra en el moment present -ens porta a prendre consciència que ja no podem actuar sobre el passat, que el futur és una il·lusió que creem nosaltres amb les nostres expectatives i que són les nostres accions en el present les que configuren el nostre futur.

“...no et preocupis”

La preocupació és una de les d’activitats mentals més perjudicials, genera ansietat i tensió. Una preocupació excessiva es transforma en por, ens bloqueja i crea condicions desfavorables.

“...expressa el teu agraïment”

Ens situem en una actitud permanent d’agraïment, no només pel que rebem, sinó també pel que som i el poc que sabem. La gratitud ens ajuda a harmonitzar-nos amb el nostre entorn.

“...no et deixis endur per la ira”

La ira és una emoció destructiva que ens impedeix accedir a la claredat i la calma mental. És important canalitzar-la, no reprimir-la, per això són tant importants algunes pràctiques com la meditació, el reiki, el ioga, el qigong... La ira ens desharmonitza amb el nostre entorn.

“...mostra respecte amb als altres éssers vius”

No som éssers aïllats, sinó que estem en continua interacció amb tots els altres éssers que ens envolten. La nostra evolució espiritual depèn de la nostra manera de pensar, sentir, parlar i actuar en la nostra interacció amb els altres éssers. Tots els pensaments, les emocions, les paraules i les accions generen un karma per al futur. Ser amable amb els altres és ser amable amb un mateix.

“...sigues honest en el teu treball”

Tot el que fem i la nostra manera de treballar té un pes específic i afecta directament tot el que ens envolta. Hem d’intentar ocupar el nostre temps creixent, desenvolupant les nostres qualitats i les nostres habilitats. Tot allò que sorgeix del treball honest és positiu. Hem d'intentar que, d'alguna manera, les nostres activitats siguin beneficioses per als altres éssers.

NOVETATS!!

Hatha amb cadira!!
Molt aviat
Intensius de meditació
sessions matinals, un diumenge al mes

Properament...

Matinals de ioga
Dissabte, 14 de març, de 9:00 a 10:30  
Intensiu de meditació
Diumenge, 15 de març, de 10:30 a 13:00

Agenda

Febrer 2020
L M X J V S D
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29