ioga

 

 

classes setmanals de hatha

dav
amb Angie Larrosa
Classes setmanals
Dilluns, de 15:15 a 16:15

Dimarts, de 18:00 a 19:30
Divendres, de 16:30 a 18:00
D'alguna manera, podríem dir que el ioga hatha és el ioga clàssic, amb una tradició que alguns experts afirmen que es podria remuntar a més de 6.000 anys. Les asanes o postures que es treballen en el ioga hatha són la base de la pràctica d'altres sistemes de ioga.

En aquestes sessions combinem asanes dinàmiques amb asanes estàtiques amb una orientació més terapèutica que tènica, i treballem a partir de l'eix de la columna vertebral amb l'objectiu d'anar aquietant el cos per anar aquietant la ment.

Un dels elements fonamentals de les sessions és el pranayama -una sèrie de tècniques de respiració, que, combinades amb el treball amb bhandas, acompanyen tota la nostra pràctica i ens preparen per a la meditació.

Les classes estan obertes a tots els nivells i tenim molt en compte les condicions dels assistents abans de proposar asanes o pràctiques que puguin ser contraindicades.

 

 

ioga nidra

amb Angie Larrosa
Sessions setmanals
Dilluns, de 16:30 a 17:30
Divendres, de 18:15 a 19:15
La pràctica del ioga nidra, també conegut com el ioga dels somnis, prové d'una antiga tècnica de meditació tàntrica que Swami Satyananda Sarawati va adaptar als temps actuals.

En aquestes sessions, a través de les successives etapes del nidra, anem entrant en un estat de relaxació profunda en què el cos està totalment immòbil però, a la vegada, la ment està conscient i va seguint les instruccions.

Alguns dels elements fonamentals del ioga nidra són la rotació de la consciència per tot el cos, el compte enrrere amb la respiració i la visualització.

Quan ja hem aconseguit mantenir-nos en la immobilitat del cos i la presència de la ment, amb la tènica de visualització permetem que aflorin continguts del nostre inconscient -sensacions, projeccions, pensaments... Això ajuda a fer conscients aquests continguts i a donar-los una capacitat transformadora.

Les aplicacions de la tècnica de visualització tenen molts nivells i són molt diverses. La visualització pot utilitzar-se per afavorir un aprenentatge, per complementar un entrenament, per ajudar en la recuperació després d'una lesió o una intervenció, per gestionar emocions o conflictes...  Això fa que es pugui ajustar a necessitats indidivuals o col·lectives.

 

 

hatha amb cadira

amb Angie Larrosa
(dates i horaris a concretar)
En els darrers anys ha anat sorgit tot un moviment dins del ioga que proposa una pràctica suau amb el recolzament d'una cadira i cada vegada són més les escoles que l'ofereixen.

Des d'un enfoc terapèutic, es treballen totes les articulacions i algunes asanas bàsiques: inclinacions, triangles, extensions, estiraments...

Com és tradicional en el ioga, la respiració acompanya tots els moviments. Les tècniques de pranayama afavoreixen la calma mental i cultiven la concentració.

El treball amb els bandhas, claus energètiques molt importants en el ioga, tonifica el sol pèlvic, la zona abdominal i les tiroides.

Aquesta modalitat de ioga és molt beneficiosa en casos de mobilitat reduïda, lesions o afeccions osteoarticulars, problemes respiratoris..

 

.

Properament...

sessions setmanals de meditació
dimarts, a les 19:45

sessions setmanals de ioga nidra
dilluns, 16:30
divendres, a les 18:15

Agenda

Febrer 2021
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Vols rebre informació sobre les nostres activitats?