meditació

 

 

 

intensius de meditació

manjushri2
amb Angie Larrosa
(dates i horaris a concretar)
Amb aquestes sessions mensuals obrim un espai per a introduir-nos gradualment en la pràctica de la meditació budista tibetana.
Sessió a sessió anirem desgranant conceptes i mètodes, i els posarem en pràctica.
Comencem des de les bases del budisme i anirem avançant poc a poc.

 

 

meditació en calma mental

amb Angie Larrosa
(dates i horaris a concretar)
En aquestes sessions explorem els camins que proposa el Dharma per a aconseguir la calma mental. Gradualment, anem entrant en la metodologia que proposa el budisme tibetà per tal d'anar erradicant els hàbits que ens impedeixen connectar amb un estat harmonitzat i serè. Aquesta pràctica de meditació es coneix com shamatha.

D'acord amb el budisme tibetà, l'objectiu de shamatha és aconseguir la calma mental, l'estat natural de lucidesa i claredat que habitualment es veu obstaculitzat per una sèrie de mecanismes pertorbadors. Una vegada que hem aconseguit aquest estat de calma, podem endinsar-nos en altres tipus de meditació.

La pràctica de shamata es basa en el desenvolupament de tres facultats molt importants: atenció, alerta i ecuanimitat -que ens permet anar desaprenent l'hàbit de reaccionar impulsivament a les emocions, les sensacions o els pensaments.

Amb la calma es desenvolupa la claredat i podem començar a cultivar una mirada oberta que ens allibera dels nostres conceptes i les nostres percepcions. Aquesta és la meditació vipassana. La ment s'obre i veiem totes les possibles convencionalitats sense aferrar-nos a cap d'elles, perquè entenem que cap d'elles és absoluta.

Aquest és l'objectiu final de la meditació, perquè ens reconcilia amb la nostra consciència primordial, que és una consciència no dual. En el budisme, això es coneix com a estat del despertar, estat de buda o estat de plenitud. Aquest seria l'objectiu últim, la plena harmonització amb tot.

 

 

Agenda

Març 2023
L M X J V S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Vols rebre informació sobre les nostres activitats?