qigong

 

 

classes setmanals de qigong de la salut

sessió la plana maig 2020
amb Raül Verdaguer
Classes setmanals
Dijous, de 18:00 a 19:00
Dijous, de 19:15 a 20:15
"L’èmfasi en la prevenció de les malalties abans que és manifestin és un dels pilars bàsics de la medicina tradicional xinesa, de tal manera que en l’antiguitat, el metge del poble rebia com a  sou uns diners de cada família sempre que tinguessin salut, ja que així podrien treballar. Si es posaven malalts, el metge deixava de cobrar. Així doncs, el metges fomentaven entre la població una vida saludable basada en l’harmonia amb els cicles naturals, la bona alimentació i l’exercici.

De entre tots aquests mètodes utilitzats en l’antiga Xina per preservar la salut destaca el QiGong (Chi Kung), que podríem traduir com “cultiu de l’energia vital” i consisteix en la pràctica d’exercicis físics que mitjançant el moviment i la respiració s’optimitza la producció, circulació i conservació de l’Energia Vital (Qi) a més a més de corregir desequilibris energètics en l’interior del nostre cos amb la finalitat d’augmentar el nostre benestar físic, emocional i mental.

Al formar part actualment del sistema sanitari públic Xinès, en els darrers anys s’han fet estudis científics que han demostrat l’eficàcia del Qigong en malalties del sistema cardiovascular, respiratori, digestiu, endocrí, immunitari i locomotor."

Més sobre el QiGong a Associació Esportiva Yuan Dao

 

 

introducció al qigong amb bastó

amb Raül Verdaguer
(dates i horaris a concretar)
Taiji Yangsheng Zhang (太极养生杖)

Mitjançant extensions, flexions i rotacions, aquest mètode de QiGong treballa tota la columna vertebral: lumbar, dorsal i cervical, reeduca i corregeix defectes originats en la mala postura i treballa de forma isomètrica ambdues parts del cos, obre la cintura escapular i alinea les espatlles.

El bastó també s'utilitza per fer massatges als òrgans interns, estimular punts de pressió, coordinar la respiració i calmar la ment.

Els exercicis de QiGong amb bastó actuen sobre el sistema músculoesquelètic de l'esquena, això els fa molt adequats per prevenir i mitigar la lumbàlgia i la cerviàlgia.

Més informació: http://www.yuandao.cat/ca/qigong-de-la-salut/taiji-yangsheng-zhang.html

 

 

Agenda

Març 2023
L M X J V S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Vols rebre informació sobre les nostres activitats?